Guava Panacotta

3c68a57b2a6d16f16ab7a43aa97b9821e84f3886.jpeg
0 Min
0 Porsi
Kesegaran jambu merah dalam dessert yang satu ini sangat istimewa dan terasa lembut dilidah.

Informasi Gizi

Energi 0.00 KCal Protein 0.00 gr
Lemak 0.00 gr Karbohidrat 0.00 gr
Serat 0.00 gr
  • 4 sdm gelatin, larutkan dengan 5 sdm air panas
  • 150 mL Nestlé CARNATION, larutkan dengan 100 mL air 
  • 250 mL krim kental
  • 3 bks NESFRUTA Jambu

Topping:

  • 2 buah jambu biji merah, buang biji
  • 2 bungkus NESFRUTA Jambu

Cara Membuat:

  • Panaskan larutan Nestlé CARNATION, angkat.
  • Masukkan gelatin, aduk hingga gelatin larut. 
  • Masukkan krim kental dan NESFRUTA Jambu, aduk hingga rata.
  • Tuang ke dalam gelas saji, dinginkan.

Topping:

  • Campurkan NESFRUTA Jambu dan potongan jambu, aduk hingga rata.
  • Tuang topping di atas panacotta NESFRUTA, sajikan.